tisdag 9 december 2014

MSM - skönhetsmineral från molnen

Bild på Helhetshälsa MSM 200 g
MSM


Nu har jag köpt en burk MSM från hälsokosten och börjat ta ett kryddmått blandat med vatten varje morgon, efter en vecka ökar man dosen till två kryddmått och så vidare tills man uppnår en tesked om dagen. 

Helst ska man ta MSM med C-vitamin för att dölja den beska smaken. Eller man kan blanda det med ljummet vatten och dricka under dagen.

Vad är MSM och varför ska man ta tillskott av det?
MSM är en förkortning av metylsulfonylmetan, 
en organisk svavelförening som förekommer 
naturligt i kroppen. MSM finns också i många 
råa och färska livsmedel, t.ex. i vitlök och lök.


Jorden innehåller ca 85% mindre mineraler än den gjorde för 100 år sen, i första hand på grund av konstgödsling. Samma jord brukas år efter år och endast ett fåtal mineraler tillsätts. Maten vi äter idag är inte lika näringsrik som den var tidigare.

Svavlet kommer från molnen
"Svavel bildas av mikroorganismer i oceanen som omvandlar oorganiskt svavel till ett mer lättflyktigt svavel som stiger upp ur oceanen i form av gas vilket når atmosfären där det omvandlas av ozon och ultraviolett ljus till ett biologiskt tillgängligt svavel med det kemiska namnet MetylSylfonylMetan eller kort och gott, MSM. 

Det samlas i molnen och följer med ner till jorden med regn och snö. Det är i första hand svavlet som gör att moln, is och snö ser vitt ut. Växterna absorberar sedan svavlet som nått jorden genom regnet och koncentrerar det hundrafaldigt. Djuren äter växterna och på så sätt får människan i sig svavel." www.vitaminer.nu

Organiskt svavel är en viktig komponent i byggandet av hår och naglar. De som har provat på MSM säger att håret växer snabbare och blir tjockare samt att naglarna blir starkare. På bloggen www.morotsliv.com kan du läsa mer om MSM och hur den påverkar din hälsa. Anledningen till att jag vill prova på MSM är att jag har tunna naglar som lätt bryts av. Redan nu efter en vecka känns naglarna en aning starkare. Det är bara ett bonus om MSM har så många andra hälsobefrämjande egenskaper. När burken som innehåller 200 gram är slut ska jag utvärdera resultatet och ta ställning till om jag vill fortsätta att använda MSM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar