tisdag 22 juli 2014

Skogens guld


Min son blundade, hans ansiktsuttryck och röst förändrades och han började kanalisera. Plötsligt kom insikten att jag är hans lärare, att jag har gått intuitionskurser bara för att kunna förmedla kunskaperna till honom. Han har aldrig gått någon andlig kurs, han har inte ens varit på en meditation. Ändå sitter han här bredvid mig och beskriver sin inre värld, bilder som blir levande här och nu. Vi gör det tillsammans, på något sätt, på energiplan. Vi förstår inte vad som händer, vi bara är i flödet, han ser och jag antecknar. Vi blir inspirerade båda två.

- Du har en blomsterkrans i håret. Den är levande, det blommar små vita blommor ur den, som vitsippor, de växer ur blomsterkransen, blommorna öppnar sig medan jag tittar. Vitsipporna gör kransen helt vit, som om du hade en vit cirkel runt huvudet. Du håller örter stolt i handen och ler, som om du hade något dyrbart i händerna. Kransen flyttar sig uppåt och du har en vit gloria ovanför ditt huvud, som om du vore en ängel.

Bilden på den levande blomsterkransen på näthinnan börjar vi gå mot den gamla offerstenen i Blackeberg. 

- Fråga stenen om den vill berätta något för oss, säger jag.

Han blundar och lägger sina båda händer mot den stora stenen. Jag sätter mig på en liten sten i närheten och lyssnar. Han är tyst en stund och känner energierna som strålar mot honom ur stenen.

- Jag hör som om någon spelar ett instrument, en fanfar som betyder att den nya tiden kommer nu, den nya tiden som alla ljusarbetare har längtat efter. Den nya tiden är här, säger han och fåglarna börjar sjunga som besatta, i en bekräftande kör.

Då kommer en liten skogstomte ur stenen, han har gröna byxor och röd jacka, rostbrun luva och trollstav i handen. Det finns en stjärna på toppen av trollstaven. Tomten slår honom på näsan med trollstaven och säger "Följ med mig, kom!".

Tomten skyndar före, min son kommer efter. De går tillsammans djupare in i skogen. När de är framme öppnar tomten sina armar och visar sitt rike, buskar, örter, blommor och blåbärsris.  Det ligger ett svagt guldskimmer över de grönskande växterna.

Det är som om att tomten vill säga att det här är guldet, skogens guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar