söndag 23 mars 2014

Ceremoni för världens vatten

GRANDMOTHER-PRAYERS-WORLDWATERDAY-2014
Bild från http://www.noelanistudios.com
Idag den 22 mars är det "World Water Day" och eldceremoni arrangerad av Mina Meenakshi och Anita Olsson från Auroras Ring, på Djurgården. Jag hade inte haft en tanke på att gå dit men känner plötsligt att elden kallar på mig och vattnet kallar på mig. Under ljusmeditationerna på Reikikvällarna har jag ibland skickat ljus till världens vatten och nu finns det möjlighet att göra det tillsammans med andra som brinner för samma sak.

Så här skriver Mina Meenakshi Kramvik, styrelseordförande på Auroras Ring.
"Nu närmar sig Vårdagjämningen och vår planerade eldceremoni. Det har visat sig att den 22:a mars är det World Water Day och många samlas i ceremoni just den dagen. Vi länkar med de 13 Grandmothers och alla andra som ber för världens vatten just den dagen.

Vi samlas på Djurgården igen kl 17. Vi tänder vår heliga eld och ber för vattnet. Ta gärna med vatten hemifrån, naturens eller kranvatten. 

För er som kommer till Djurgården med SL tar man buss 69 mot Blockhusudden och stiger av på "Edelstams väg" Vi kommer att vara uppe på en kulle till höger om busshållplatsen.
"
Vi gick medsols runt elden, var och en för sig, och gav elden gåvor, salvia, tobak och cederträ. Vårdagjämningen är en bra tid för att tacka för det som har varit och lägga sina intentioner i elden.
Vi trummade för alla väderstreck, för himlen och för jorden.

Elden renar och elden helar, de gåvor vi lämnade till elden förvandlades till böner som steg upp till himlen.
Vi lät vattenflaskorna gå runt i cirkeln, från hand till hand, och alla helade vattnet, skickade kärleksenergier till vattnet. En deltagare hade med sig vatten från John of God i Brasilien, det vattnet vibrerade annorlunda, undrar om entiteternas energier hade följt med hela vägen hit?
Kvällens vackraste vattenflaska.

Tack elden för att du tog emot våra gåvor och förvandlade dem till böner till Skaparen.

Tack vattnet, vattnet i oss, vattnet i sjöar och hav, vattnet i atmosfären, för att du håller oss och naturen levande.

Tack alla som kom och delade med sig av sin kärlek till världens vatten, tillsammans gör vi skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar