måndag 4 maj 2015

Eldceremoni på Gåseborg


"Gåseborg är en av de mest imponerande fornborgarna i Mälardalen. Den ligger på ett berg som reser sig 45 meter över Mälarens yta. Berget stupar brant ned i vattnet och mot land skyddas borgen av dubbla kraftiga murar. Murarna är byggda utan något murbruk utan sten ligger direkt på sten." www.stockholmslansmuseum.seVi samlades runt elden på Gåseborg, igår kväll när månen var nästan full. Fullmånen i maj kallas för Blomstermånen och då firas även Vesak, Buddhas högtid. Enligt legenden blev Buddha upplyst under fullmånen i Oxens tecken, den första fullmånen i maj månad. 

Solen värmde på våra ansikten, naturen hade tagit på sig en vårgrön dräkt och elden brann kraftfullt, lekfullt, hoppfullt. Trummornas slag höjde upp energierna, det blev tidlöst, magiskt. Att trumma och titta på elden måste vi ha gjort tidigare, i tidigare inkarnationer, innan vi började titta på tv och dataskärmar. Det är befriande att sitta ute i naturen och betrakta elden, känna jorden under sina fötter och sträcka sig mot himlen med en skallra eller en trumma i handen.

Elden ritade mystiska figurer på den brinnande veden
Fakta om fullmånen i maj:

"Maj, Blomstermånen

Även känd som: Älvmånen, Planteringsmånen, Glädjemånen

Indiansk betydelse: Blommorna kommer nu i full blom och majs och andra grödor är redo att planteras.

Wiccan betydelse/effekt: fullt av skapande energi, förökning. Intuition, kontakt med älvor och andra övernaturliga varelser. Stärker bandet till övernaturliga beskyddare och varelser omkring dig." www.astroguide.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar