måndag 24 november 2014

Fytokemi och fysiologi i skön samverkan

Inspira, det gröna apoteket
Efter helgens seminarium, Fytokemi och fysiologi i skön samverkan, på Inspiras Örtpedagog utbildning är vi fullproppade med ny information. För att förstå hur örterna verkar gick vi igenom örternas aktiva ämnen och hur de påverkar kroppen. Efter utbildningen ska vi kunna tala om saponiner, glykosider, flavonoider, garvämnen, slemämnen, bitterämnen och eteriska oljor samt hur de påverkar kroppens olika funktioner.

Vi tapetserade lokalen med hemuppgiften, våra örtbilder och ska till nästa seminarium rita ännu flera bilder. Många hade målat eller ritat fint i färg, jag hade gjort blyertsteckningar men ska försöka använda färger till nästa gång.

Det är fyra månader kvar till nästa seminarium i mars, och då vi kommer att koka produkter samt ha en heldagsföreläsning av aromaterapeut Anna Irestig om eteriska oljor.

Under dessa, kommande vintermånader ska vi läsa in teorin för i april kommer vi att ha skrivning. Det krävs en godkänd skrivning för att få diplom i slutet av utbildningen. Vår lärare, Marie-Louise Eklöf höll oss vakna även under teoripassen med sina knep, som att öppna dörren emellanåt eller låta oss sniffa stark, eterisk olja.

Mycket gammal kunskap om örterna försvann under häxprocesserna därför känns det extra intressant och viktigt att ta tillbaka kunskapen. 

Medicinalväxter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar