onsdag 4 mars 2015

Kråkmånen

“Crow Moon” . 2011 Lesley Atlansky

"Mars, kråkmånen

Även känd som: maskmånen, sädmånen, stormmånen (vindens måne)

Indiansk betydelse: Snö börjar långsamt smälta, kälen släpper och kraxande kråkor börjar åter höras. Andra vårtecken såsom att daggmaskarna visade sina huvuden igen och deras avföring kunde hittas gav upphov till andra varianter. Kristna bosättare kallade också denna månad för fastetidens måne och ansåg att det var den sista vinter fullmånen.

Wiccan betydelse/effekt: energi bryter sig in/ öppnar upp, växande, blomstrar, utforska. Ny början, balans av ljus och mörker. Slutet på illusioner. Att se sanningen i sitt liv hur ont det än gör." 


Imorgon torsdagen den 5 mars är det fullmåne i Jungfruns tecken, och Jungfrun symboliserar ordning och reda, detox, ekologiskt tänkande och healing. Det är en bra tid att vårstäda, sortera bort det man inte längre behöver, börja äta nyttig mat, ta hand om sig själv, gå på massage eller healing. 

Den som vill kan tona in sig och delta i en healingceremoni på distans.

"Hej alla. Fullmånen den 5 mars kommer jag att vara i Indien en plats där många flickor och kvinnor lever under tuffa förhållanden. Vi kommer att göra en healingceremoni med intentionen bättre förhållanden för alla kvinnor på vår jord, balansen kvinnligt manligt (även den inre i oss) samt förlåtelse för alla de män och pojkar som i okunnighet och rädsla förtryckt eller förgripit sig på kvinnor. Jag ber alla som kan och vill tona in sig att vara med. Klockan 21:30 lokal tid alltså ca.17:00 här...men eftersom tiden inte egentligen existerar i universum så tror jag det räcker med att tona in sig...Namaste..Lotta"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar