tisdag 27 oktober 2015

En gåva till mångudinnan


"Varmt välkomna att vara med på eldceremoni vid fullmåne. Vid fullmåne gör jag en transformationseld d v s med sin intention/bön lägger man in i elden det man vill lämna och tänker sig något nytt man vill ha istället. Jag trummar, har man skallror eller trummor kan man ta med det, och så sjunger vi några enkla sånger som passar runt elden."
Anmälan till anita@spiritjourney 

Idag var det fullmåne och eldceremoni i Judarnskogen och denna gång var vi sju kvinnor och en man som samlades runt elden. Det var alldeles mörkt när vi gick igenom skogen, månen, silvrig och vacker syntes på himlen.

Det blev en fin och hög eld, vi la pinnar och andra saker i elden som symbol för det vi ville lämna och släppa för att göra plats för någonting nytt. En tjej hade målat bilder på fullmånen i olika färger, från silvervitt till blodrött, dessa målningar fick elden som gåva, eller var det mångudinnan?

Fullmånen i oktober kallas för blodmånen, jaktmånen, fallande löv månen och skarpa månen. Fullmånen uppmanar oss att släppa taget, samtidigt kan vi lägga våra önskningar i elden. Det är rogivande att samlas runt elden, höra trummornas slag, känna mörkret i ryggraden, se på elden. Elden skiftar i färg, lågorna dansar blåa, vita, gula och orangea.


Mångudinnan betraktade oss när vi gick tillbaka mot civilisationen längs den månbelysta stigen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar