söndag 11 oktober 2015

Att rensa energier

Palo Santo
Min son kände att energierna i huset i Pakistan var tunga, han såg blod med sina inre ögon och uppfattade att huset beboddes av sorgsna andar. Han tänkte på att bränna palo santo, heligt trä och kanske att be andarna att lämna huset.

Han hade aldrig tidigare rensat hus men tog på sig uppgiften, och de som bodde i huset samtyckte. De till och med medgav att energierna var aningen tunga och stagnerade.

- Ge mig ett lerkärl, sa han och fyllde det med vatten.
Jasmin

Han gick ut i trädgården och stannade vid en jasminbuske översållad av vita, doftande blommor. Han la sex vita blommor i lerkärlet med vatten, och en blomknopp, så att antalet blev sju. Han satte sig och laddade vattnet med sin intention och kraft. Han tände palo santo och gick upp till övervåningen.

Han ställde kärlet med vatten mitt i rummet och gjorde sex symboler med brinnande palo santo på alla väggar, golv och tak. Han sprinklade vatten i varje hörn och dörröppning. Han gick från rum till rum, när han var klar skickade han de två andra som gick med honom ner. Först ritade han symboler med vatten på deras pannor som beskydd.

Nu var han ensam i övervåningen och tänkte att ta kontakt med andarna, och be dem att lämna huset för gott. Plötsligt kände han kraftig, obehaglig kyla bakom sig och märkte att han hade glömt en toalett som ingen hade visat honom. Kylan kom därifrån, och han blev rädd. Som i en trans ritade han en cirkel runt omkring sig med röken av palo santo, motsols sju gånger. Cirkeln omslöt honom, och gjorde honom starkare än energin som var bakom honom.

De osynliga solarna på hans handflator aktiverades och började stråla isblått ljus. Dessa solar var först som bruna tatueringar efter initieringen i Reiki, för att börja lysa som solljus när han använde sig av healingen. Efter att han köpte en akvamarinstav ändrades den gyllene färgen till akvamarinblått.

- Kom framför mig och möt mig, uppmanade han energin i sina tankar.

Han upplevde energin inte som en vilsegången, olycklig ande utan som en illvillig kraft som skiftade i grönt och hade långa, otäcka naglar. Han stod kvar inne i cirkeln och stänkte vatten över varelsen som tillintetgjordes och brann ner av vattnets kraft.

Han gick ner och gjorde ritualen i alla andra rum i huset. När han var klar åt han upp ett kronblad av den vita jasminknoppen, och lät alla andra i huset äta var sitt kronblad. Han hällde vattnet i jorden under jasminbusken och tackade den och vattnet, och alla goda krafterna.

Efteråt började husets innevånare berätta om otäcka händelser, saker som hade hänt i huset. Om katten som försvann och aldrig kom tillbaka. Om hunden som dog när en säck cement ramlade över den. Om sonen som gick upp i trappan och svarade inte när mamman ropade, när hon gick efter var det ingen där. Om tjejerna som vaknade mitt i natten nakna, fast de hade lagt sig med pyjamasen på. Om de tre andra husen bredvid som hade stått tomma i evigheter då ingen vill bo där.

- Dra ifrån gardinerna och öppna fönstren, släpp in ljuset, sa han. Köp blommor, lägg fram frukt på ett fat. Om det inte hjälper, flytta!

När han berättade den här historien till mig reste sig nackhåret på honom, bara när han tänkte på händelsen. Han kallade den illvilliga energin för en 'shapeskifter', någon som har förmågan att ändra skepnad, och han är säker på att den dödade katten och fick cementsäcken att ramla över hunden.

Jag sa till honom att han gjorde helt rätt genom att ladda vattnet, genom att gå in i alla hörn, i alla rum för att rena. Däremot ska man aldrig vara ensam när man renar hus, man ska ha kunskaper om hur man ska gå tillväga, för dessa energier är inget man ska leka med.

Är det bara lite trög energi hemma kan man alltid prova med följande:
  • Städa och rensa för tunga energier trivs i röran.
  • Bränna vit salvia eller palo santo.
  • Tända levande ljus.
  • Strö havssalt och rosmarin i hörnen, vid dörrar och fönster, och dammsuga efteråt.
  • Använda eteriska oljor som lavendel, kanel eller jasmin.
  • Öppna alla fönster och vädra ordentligt.
  • Köpa eller plocka en bukett vackra, friska blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar