onsdag 19 augusti 2015

I häxornas fotspår


Jag gick Häxvandringen igen med ledning av Tove Barbrosdotter Buhe-Stam igår kväll. På något vis blev jag berörd av dessa kvinnors öden på Söder i Stockholm, och ville gå igenom samma gator en gång till, och känna av energier.


Det var kusligt på några ställen, jag fick rusningar längs ryggen, blev tung i huvudet och kände att det var något runt halsen. De av oss som var mer känsliga såg bilder och kunde förklara vad som hände, nästan som ett ögonvittnets berättelse.

Det som var speciellt för Sverige var att det var barnen som pekade ut kvinnor som häxor, och det flesta var faktiskt kvinnor. Någon av oss kände av barnens energier utanför vaktstugan där de hölls i förvar på nätterna, för att häxorna inte skulle kunna ta dem med sig till Blåkulla. Barnens lekfulla energier var kvar på platsen, kanske som energiminnen.


Så var det även med bödeln Mikaels avtryck, mörka och obehagliga kröp energiminnen närmare oss när vi passerade Mäster Mikaels gata. I Stockholm brändes åtta kvinnor som häxor, några tog livet av sig i fängelset, eller hoppade ner från Söderns höjder. De känns att några av dessa olyckliga själar går igen på platser de bodde och sprider osynliga avtryck runt omkring sig. I slutet av vandringen bildade vi en stor cirkel och skickade ljus, kärlek och förlåtelse till dessa kvinnor. De var fria att gå vidare mot ljuset om det ville.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar