söndag 7 juni 2015

En dos kärleksenergi


Reikibehandling i Rålambshovsparken
Det har blivit tradition för mig att delta på Nationaldagsfirandet i Rålambshovsparken. Då riggar vi upp vårt blåa tält och ger gratis reikibehandlingar till alla som vill prova på. I år var intresset ännu större än tidigare, vi hade fullt upp hela dagen trots kyla, blåst och regnskurar. Det fina, soliga vädret kom först när vi skulle plocka ihop grejerna och gå hem.

Många barn som kom med sina föräldrar ville också ha lite helande energier, vilket de fick med föräldrarnas tillåtelse. Annars är det ju inte tillåtet att behandla barn under åtta år enligt patientsäkerhetslagen. Det är skillnad mellan som terapeut att yrkesmässigt behandla barn under åtta år vilket inte är tillåtet, och som en frivillig på ideel grund att ge gratis prova-på-reiki på sin fritid. Jag läste en intressant artikel om en mamma som med kost, reiki och homeopati botade sin 2-åriga son från något som läkarna sa var genetiskt och "obotligt".

Det är nästan som om att nya tidens barn dras till högre energier, att de på något omedvetet plan känner igen dessa helande, kärleksfulla energier. Det har hänt tidigare också att barnen har kommit till oss och velat ha en dos kärleksenergi. 

De flesta som fick behandling hos oss inbäddade i rosa filtar ville ligga kvar och njuta av energin. Många blev lite snurriga av den höga energin och behövde dricka vatten och sätta sig på en stol en stund för att kunna komma tillbaka till verkligheten. Vi som gav Reiki märkte inte av tiden som slutar existera när man är i flödet. Att ge Reiki under sex timmar kändes som ett ögonblick eller två, så är det när man befinner sig utanför tid och rum, på ett energiplan. 

Sittande Reikibehandling
Energipåfyllning under en vit filt
Barnen njöt av kärleksenergin
Ett litet Reikileende under behandlingen
Vad tyckte våra klienter?

3 kommentarer:

 1. Underbart, tack Raakel för dagen och för din fina text med bilder! <3

  SvaraRadera
 2. Tack för att du ordnade allt tillsammans med Ann...det var en lyckad Reikidag!

  SvaraRadera
 3. Magdalena Strohmayer7 juni 2015 22:48

  Stort tack Raakel för din insats igår! Du skriver så fint och tar helt fantastiska bilder! :-)

  SvaraRadera