måndag 29 februari 2016

Berusande trädgård: Odla drickbart



"Med utställningen ”Berusande trädgård: Odla drickbart” vill Spritmuseum berätta historien bakom drycker och växter, om trädgårdslängtan och om odlingens lisa för själen. Och självklart om de drycker som trädgården kan inspirera till; ekologiska och hemmagjorda drycker, välgjorda, snygga och smakrika drinkar (med eller utan alkohol), smaksatta med sådant som växer i skog, mark och trädgård. Eller på exotiska platser runt om i världen." www.spritmuseum.se



Utställningen Berusande trädgård kittlar på olika sinnen, du kan smaka på hjortronmjöd och rabarbervin, eller lukta på kryddörter som anis och fänkål. Jag kan tänka mig att gå dit igen och gå runt i lugn och ro, och bara sakta andas in dofter.

Alla vackra glasflaskor fyllda med drickbart från trädgården ger lust att börja odla, och tillverka egna blandningar som granskottssirap eller älgörtssaft. Utställningen lyfter fram trädgårdens helande och läkande verkan, kravlöst trädgårdsarbete kan vara som terapi för stressade och utbrända själar.

Om du vill se utställningen passa på att gå på en tisdagkväll mellan 17 - 20, det är fri entré t.o.m. den 29 mars 2016.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar