fredag 1 januari 2016

Tona in det nya året

Nyårstoning i Katarina kyrka
Det har blivit en tradition för mig att delta på Nyårstoningen av Marie Bergman i Katarina kyrka. Det var nästan 500 personer i det vackra, ljusa Katarina kyrka och vi fyllde kyrkan med livstonen, alla tillsammans. Livstonen den här gången var fylld av medkänsla och tanken bakom tonen var "Jag vill dig väl". Finns det bättre sätt att avsluta året och välkomna det nya än toning tillsammans med vänner, bekanta och helt främmande människor som ändå känns som vänner i den härliga gemenskapen?

Vad är toning för något?
Så här beskriver Marie Bergman det på sin hemsida:

"Toning kommer från det engelska ordet Tuning. Det handlar om att stämma kroppen, som ett instrument. Om att göra inre och yttre spänning samspelande och reducera onödiga spänningar och blockeringar . Det betyder att onödig känslomässig stress kan lösas upp och ge plats för flow och levande liv. Om någonting hålls tillbaka onaturligt, om en sund reaktion hindras eller fryser fast, stannar livets rörelse i det område som drabbas. Den rörelsen kan ljuden nå så kommunikationen och näring genomströmmar kropp och sinne igen.  

Toning är ljud utan ord och du aktiverar din medfödda naturliga röst, ett enkelt genomströmmande röstuttryck och ett fundament för röstens och därmed hela din personlighet. Livstonen är nyckeln till din personlighetsutveckling och dina inre slumrande resurser. Per - Sona betyder Genom - Ljud. "

Marie Bergman med tibetansk klangskål
Altaret i Katarina kyrka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar