söndag 4 januari 2015

Vargmåne

 Dark moon howling wolf
Fullmånen i januari kallas för vargmånen, andra namn är tysta månen, kalla månen, gamla månen, snömånen eller hungermånen. Indianerna kallade januarimånen för vargmånen för då hörde man hungriga vargar yla mot fullmånen utanför byarna.

"En fullmåne bildas en gång i månaden genom att solen och månen står mitt emot varandra. Denna gång äger fullmånen rum på morgonen den 5/1 kl 05:53 i Kräftans tecken.

Här handlar det om våra känslor, den privata sfären, hemmet och basen. Det blir helt enkelt oerhört viktigt för oss att våra intima relationer, kärleken, familjen och hemmet fungerar. Vi söker oss till traditioner, till det som känns säkert och pålitligt för att få känslomässig näring.

Solen i Stenbocken däremot riktar tanken till vårt dagliga arbete, våra plikter och ansvar i livet, både emot oss själva och emot samhället, strukturen, staten. Stenbocken uppmanar oss att vara vuxna och ansvarstagande. På sätt och vis, handlar denna polaritet med balansen mellan villkorslös kärlek och villkorad kärlek. Kräftmånen uppmuntrar oss att värdera vår hemort och våra rötter, medan Stenbocken övertalar oss att tänka på arbete, plikt och ansvar i en vidare aspekt. Vanligen så manar kräftfullmånen oss att hitta en balans i livet mellan hur mycket tid och energi vi ger till vår karriär och hur stor del av kakan vi ger till oss själva, våra vänner och familjen. Passa på att tänka igenom hur du vill att ditt arbetsliv och arbetstider ska se ut det kommande året.

Det är dock ingen vanlig enkel fullmåne vi går emot denna gång. Skeendet sparkar igång 2015! Detta är en fullmåne på anabola med ett megafokus på TRANSFORMATION & FÖRÄNDRING." 
källa: astrobloggen

Det är dags för förändring och fullmåne är en tid då man kan lämna bakom sig det man inte längre behöver, och fokusera på det nya. Ett sätt är att delta i en eldceremoni och lägga med intention eller bön det gamla in i elden, och önska sig någonting nytt. Vad önskar du dig nu när 2015 är här? 

Ska jag våga ta steget mot transformation och förändring?

2 kommentarer:

  1. Hej! Hamnade på din blogg, jätteintessant blogg! Blev intresserad av din distanshealing och änglakort och skulle gärna vilja prova på det.
    Mvh/Annica

    SvaraRadera
  2. Hej, skicka mail via länken på sidan Änglabudskap, då får du en tid för prova på healing och tolkning på änglakort. Mvh Raquel

    SvaraRadera