tisdag 21 oktober 2014

Magisk ringblomssalva

Ringblommor
Ringblommor

Vi gjorde en magisk ringblomssalva tillsammans, vi några örtintresserade kvinnor, av ringblommor, sesamolja och bivax. Det som behövs är torkade kronblad av ringblommor, olja av någon typ (oliv-, raps- eller sesamolja) och bivax. När ringblommorna har fått dra i oljan på ett soligt fönster några veckor är ringblomsoljan klar och kan silas. 
Ylang Ylang
Det kräver planering och uppmärksamhet att tillverka salvan, bivaxet ska smälta i ett vattenbad, under omrörning. Därefter tillsätts ringblomsoljan och man fortsätter att röra om tills blandningen börjar stelna. 
Var och en fick välja en eller två eteriska oljor, och tillsätta några droppar i salvan. Jag tog tre droppar av Ylang Ylangolja och en droppe av Rosmarinolja. Ylang Ylang används mot stressrelaterad sömnlöshet och anses vara allmänt euforisk.
Nu kom de magiska, vi mediterade med en liten kristall i handen och laddade våra stenar med höga energier. Jag valde en vit månsten att hålla i mina händer under meditationen. Vi blåste ut energin över våra stenar tills de var laddade med de högsta energierna från Universum.
Månsten
Månsten är gudinnans sten och jag drogs till den med tanke på månstenen som Morgaine bär i boken Avalons dimmor.
"Månstenen hjälper män och kvinnor att ta fram sin feminina sida. Det receptiva och återspeglande i vårt psyke symboliseras av månstenen som hjälper oss förankra dessa kvalitéer i vardagen.
 Den hjälper oss att attrahera, absorbera och ta emot det vi behöver av den kosmiska mångfalden." 
Vi petade kristallerna i salvan, stängde locken och höll burkarna i våra händer vid hjärtat. Nu får energierna bearbeta salvan i 48 timmar (eller var det 24?) och därefter är den magiska ringblomssalvan färdig att användas.

Undrar om naturhäxorna förr i tiden gjorde sina brygder och salvor på samma sätt, med hjälp av besvärjelser och böner?

Produktbild
Hemgjord EKO Ringblomssalva
Ringblomssalva
Du behöver
• glasburk
• ringblommor
• rapsolja (vi använde ekologisk sesamolja)
• bivax
Gör så här
1. Plocka ett fång ringblommor. Ryck bort de orange och gula kronbladen och lägg dem att torka på ett luftigt ställe, gärna på en torkställning.
2. Efter någon vecka mäter du upp de torra bladen i ett decilitermått. Mät upp samma mängd rapsolja som blomblad och blanda. Låt dra i 2–3 veckor.
3. Sila därefter bort blombladen. Smält bivax. Du kan hitta det i hälsokosten eller beställa från till exempel Joel Svenssons Vaxfabrik, www.joelvax.se. Det går åt cirka 1 deciliter bivax till 3 deciliter olja. Räkna om proportionerna till din mängd olja, som antagligen är mindre.
4. Häll ringblommeoljan ner i det flytande bivaxet. Låt stelna i en fin burk. Om salvan blir för lös, värm den igen och tillsätt mer bivax. Är den för hård, tillsätt ren rapsolja. Förslut burken.
Salvan gör huden mjuk och läker småsår på till exempel händer och fötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar