torsdag 14 augusti 2014

Glastonbury, jordens hjärtchakra

Bild: Peter Morrison
Glastonbury sägs vara jordens hjärtchakra eller ha koppling till det enligt boken Fredsmeddelande från Plejaderna av Helena Öhrström

Fredsmeddelande från Plejaderna
Fredsmeddelande från Plejaderna
"Glastonbury, denna fascinerande plats har varit en kultplats i tusentals år och var redan på Atlantis tid en viktig plats. Vi kan än idag känna de energier från olika leylines som lades ut på den tiden flera tusen år sedan.

Dessa känner man idag som Michael-linjen, Maria-linjen och Maria Magdalena-linjen. Dessa leylinjer är extra kännbara på the Tor. The Tor är den plats där munkarna förr i världen begav sig på den labyrintformade vägen, uppför den kulle som kallas the Tor. Under the Tor sägs det enligt legenden ligga en stor drake. Än idag känns energierna märkbart och en magisk känsla infinner sig bara vid åsynen av denna plats. Man kan nästan känna druidernas och munkarnas vandring upp till toppen. Om man sätter sig i fullmånens sken här uppe så står tiden stilla och det är helt enkelt magiskt.

Bride's Mound ligger också här och är känd som Avalons ingång. Avalon där präster, magiker och druider fanns. Endast de som var invigda kunde komma genom den dimma som sades omge ön. Denna plats är en av de platser i Glastonbury som har påverkat mig starkast. Den ger mig en känsla av att jag känner igen mig och de känns som att komma hem. En annan plats med starka energier är Chalice Wells. Denna plats är också en helig trädgård och här rinner vattnet från den heliga källan igenom. Enligt legenden så tror man också att det är här den heliga graalen ligger gömd." (utdrag ur boken Fredsmeddelande från Plejaderna)

Chalice Well


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar