onsdag 29 januari 2014

Jag ser vägen framför mig


Det har tagit evigheter för mig att förstå attraktionslagen. Jag har försökt att attrahera till mig en massagebänk. Den ska vara i fint skick, av trä, inte väga för mycket, inte vara för bred, inte kosta för mycket. Medan jag skriver förstår jag vad det är som har gått fel. Det är ordet INTE. Universum förstår inte ordet inte, Universum rent av ignorerar ordet inte.

Jag har bara sett dyra, breda och tunga massagebänkar utannonserade av oseriösa firmor därför att jag har bett om det. Ibland har det funnits smala, fina bänkar på Blocket men jag har alltid sett dem för sent, någon har hunnit före. Till sist började jag undra om Universum försökte meddela mig lite fint att jag inte skulle hålla på med Reiki, att det inte var något för mig.

En dag när jag var hos min son kom jag på en idé.
- Jag skulle kunna ha en Reikikurs hos dig, jag behöver bara en massagebänk, en vattenkokare, några muggar, ljus och ett par filtar, radade jag upp min beställning till Kosmos. Några dagar senare hittade jag en annons på Blocket, skickade mail och fick köpa massagebänken, till ett bra pris. Det var hur enkelt som helst. 

När vi skulle hämta bänken körde min son förbi en rondell av misstag och vi visste inte riktigt var vi var. Han svängde av från motorvägen och körde in på en mindre väg för att kunna stanna bilen och kolla på kartan. Vägen vi hamnade på var den vi letade efter. Universum finns! Universum hjälper till! Vi behöver bara be om hjälp med rätta ord. 

Vägen visade sig för mig också när jag kikade genom ansiktshålet i massagebänken. Där fanns vägen, precis framför ögonen på mig. Så mycket jag har letat efter vägen, jag har vänt varenda sten, jag har verkligen försökt. Nu när jag har tröttnat på att leta ser jag att vägen alltid har funnits, precis framför mig.1 kommentar: