lördag 30 november 2013

Vår första ReikikursFör någon vecka sen var det dags för vår första Reikikurs som vi höll tillsammans, D och jag. Vi mötte fyra förväntansfulla elever som var villiga att lära sig förmedla Reiki till sig själva, till sina närmaste, till växter och till djur. 

Det blev två dagar med höga, vibrerande energier, rökelsedoft, mantrasånger, levande ljus och kristaller som sög i sig allt det vackra. Det finaste med kursen var att kunna se elevernas förvandling från spända, stressade till avslappnade, självlysande ljusarbetare. Efter någon timme kändes det att de inte hade gjort något annat tidigare än gett Reikibehandlingar. 

För oss kursledare var det en ny erfarenhet, att byta sida, att börja svara på frågorna, att förmedla kunskap, att tala istället för att sitta tyst. Den första Reikikursen är oftast det första steget mot att öppna upp sig för andligheten, för att börja lyssna på sin intuition, för att trycka på startknappen. 

Så var det för mig för några år sen när jag hade tagit steget och anmält mig till min första Reikikurs. Ska jag betala för något som inte syns, resonerade jag före kursen. Är det verkligen något jag ska lära mig? Det var det bästa jag har gjort, jag hittade vägen mot mig själv, mot mitt sanna jag. Tidigare hade jag känt mig annorlunda på ett diffust sätt, jag kunde inte sätta fingret på det, det bara hängde i luften. Jag tog många staplande steg, jag var osäker men bit för bit började jag förstå mer och mer. 

Idag känns Reiki som en helt naturlig del av mitt liv. Jag känner mig hemma i energierna. Det känns helt fantastiskt att kunna förmedla Reiki till andra, att se deras ögon att börja lysa. Ljuset inombords syns utåt. Låt ditt ljus skina.På min första Reikikurs var jag den enda eleven. Jag hade sett fram emot att träffa andra likasinnade då jag kände mig ensam med mitt intresse för det andliga. Under resans gång har jag träffat många likasinnade, fantastiska kvinnor som sysslar med energiarbete. Vi träffas på meditationer och Reikiträffar, det känns att alla känner alla. Vi ingår i en grupp av ljusarbetare, en grupp som blir större och större.

Under en Reikibehandling ligger klienten på en behandlingsbänk, fullt påklädd, ofta en filt över sig. Reikiterapeutten lägger sina händer på klientens kropp i olika positioner, eller en bit från kroppen, i auran. 


Alla på kursen fick "gruppreiki" av alla andra samtidigt. Effekten blir större när det är flera som ger samtidigt. Alla som har minst Reiki 1 kan delta på Reikiträffar där man ger och får Reiki.

Nya Reikihänder. Efter en initiering öppnas kanalerna och Reikienergin börjar flöda. Reiki kan användas för att rena och ladda vattnet du dricker, få blommorna att växa, heala djur, för allt levande och icke levande. 

Ibland ger jag Reiki för datorn som krånglar. Det är rena sömnmedlet, sa våra elever efter att ha gett Reiki till sig själva på kvällarna. Om jag vaknar mitt i natten lägger jag händerna på hjärtat och på Solar Plexus, då brukar jag somna om snabbt.

Visste du att Reiki är av Skatteverket godkänt som friskvårdsmetod?
Vill du också lära dig Reiki? Vi planerar att ha vår nästa kurs i Reiki 1 i januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar